top of page

Alege cea mai bună țeavă pentru sistemul de încălzire

O parte dintre clienții noștri se întreabă care este cea mai bună țeavă pentru sistemul de încălzire, cea de cupru sau de polipropilenă, de aceea este necesar să cunoaștem avantajele fiecărui tip de țeavă.

Instalația de încălzire este cu siguranță un punct de plecare extrem de important, deoarece confortul locuinței depinde în mare parte de aceasta.


Deoarece ambele tipuri de țeavă se montează ușor și rapid, analiza se va baza pe durata de viață a fiecărui tip de țeavă, coeficientul de transfer termic al acestora, coroziunea la care vor fi supuse, estetica, și nu în ultimul rând prețul.


În Romania, de multe ori, anume prețul unui produs joacă un rol decisiv, totuși nu ar trebui să ne bazăm doar pe acest aspect. Dacă ar fi să comparăm cuprul cu polipropilena la preț, atunci vom observa că țevile de cupru au un cost mai ridicat decât cele de polipropilenă.

Următorul aspect analizat va fi rezistența în timp. Aici țeava de cupru iese câștigătoare, deoarece are o durată de viață nelimitată spre deosebire de polipropilenă, care în medie are o durată de viață de 50¬75 de ani.


Din punct de vedere al randamentului, țevile de polipropilenă sunt mai eficiente. Polipropilena, sau PPR-ul, are o rezistență mare la temperaturile ridicate, nu pierde din căldură și are un coeficient termic foarte mic. Dacă doriți să montați o instalație de încălzire îngropată în pardoseală, țeava de polipropilenă este perfectă pentru asta. La fel, polipropilena este rezistentă la coroziune.


Însă dacă vorbim de factorul estetic, țevile de cupru vor câștiga duelul. Cele de PPR sunt mai masive, iar accesoriile lor sunt la fel de inestetice.


În concluzie, ambele variante au puncte forte și puncte slabe. Este important să cunoașteți toți factorii atunci când vreți să montați o nouă centrală termică sau când vreți să schimbați caloriferele. La SupraTherm, veți găsi o gamă largă de țevi și consultanți care să vă ajute să alegeți varianta potrivită pentru dumneavoastră.


2.613 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

De ce este CW617n mai bun decât MS58?

CW617n este un aliaj din oțel cu plumb și cu o compoziție chimică diferită față de MS58. Principalele avantaje ale acestuia includ o rezistență superioară la coroziune, o rezistență mai mare la temper

Comments


bottom of page